Badminton is leuk…voor jong en oud! Vanaf 7 jaar kun je bij ons lid worden. Je krijgt dan elke week les van onze jeugdtrainers; op zaterdagmiddag van 14.30-17.00 in Sporthal Zeeburg. De jeugdgroep bestaat uit ongeveer 40 kinderen van 7 tot 16 jaar.

De jeugdgroep is opgedeeld in 2 groepen. De eerste groep speelt om 14.30-16.00 onder leiding van Sophie en Andrew en is voor de beginnende speler. De tweede groep onder leiding van Ivan speelt om 15.30-17.00 en is voor de meer gevorderde jeugdspeler.

De lessen beginnen met een gezamenlijke warming-up, daarna krijg je techniektraining en we eindigen meestal nog met een partijtje.
Elk seizoen zijn er binnen de club onderlinge jeugdtoernooien, zoals het Winter toernooi, het team toernooi,  vriendjes/vriendinnetjes dagen en Ouder/Kind toernooi. Ook kun je meedoen aan wedstrijden bij andere verenigingen en worden er leuke uitjes georganiseerd.

Woensdagavond van 18-30 tot 20.00 is er voor de jeugd een extra competitietraining in sporthal IJburg.

Lid worden
Bij onze jeugdafdeling is er nog plaats voor nieuwe leden. Iedereen is welkom om twee keer gratis mee te doen met de les. Als je zelf nog geen badmintonracket hebt, kun je er een van ons lenen. Je mag de sporthal alleen betreden met indoorschoenen zonder zwarte zolen. Inschrijven kan door het online formulier te gebruiken, of door eens langs te komen en vrijblijvend kennis te maken met de badmintonsport.

Jeugdcompetitie
Als je al aardig kunt badmintonnen, kunt je meedoen aan de jeugdcompetitie. Je speelt dan in teamverband zo’n tien tot veertien wedstrijden tegen een andere badmintonclub uit Noord-Holland. De jeugdcompetitie start half september en eindigt in januari. Je speelt in je eigen leeftijdsklasse uit- en thuiswedstrijden.
Door het spelen van competitie gaat je niveau snel omhoog en wordt je vaak een stuk fanatieker en enthousiaster!

Jeugdcoördinator
Voor meer informatie over het jeugdlidmaatschap, de jeugdtraining op zaterdagmiddag of de jeugdcompetitie kunt u contact opnemen met Wim Douven.

Stadspas
Bij BV Zeeburg is iedereen van harte welkom, ook als het door de financiële situatie thuis misschien heel moeilijk lijkt. Onze vereniging heeft een samenwerking met de gemeente Amsterdam, waarbij kinderen met een stadspas heel eenvoudig lid kunnen worden van de vereniging. Het is nu nog makkelijker om te komen badmintonnen. Wij scannen de stadspas op de training en regelen de financiële afhandeling direct met de gemeente Amsterdam.

Jeugdfondssport Amsterdam helpt financieel
Naast de stadspasregeling heeft onze vereniging een samenwerking met het Jeugdfondssport.

Voor meer informatie kunt u de PDF: INVULFORMULIER SPORTAANVRAAG VOOR OUDERSVERZORGERS downloaden

Badminton spelregels
PDF met badminton spelregels

Badminton spreekbeurt
Nog geen onderwerp voor je spreekbeurt? Wat dacht je van een spreekbeurt over badminton? Hieronder zie je een PDF ter inspiratie.
Jeugd badminton spreekbeurt