Badminton is leuk…voor jong en oud! Vanaf 7 jaar kun je bij ons lid worden. Je krijgt dan elke week les van onze jeugdtrainers; op zaterdagmiddag van 15.30-17.00 in Sporthal Zeeburg. De jeugdgroep bestaat uit ongeveer 25 kinderen van 7 tot 15 jaar.

De lessen beginnen met een gezamenlijke warming-up, daarna krijg je techniektraining en we eindigen meestal nog met een partijtje.
Elk seizoen zijn er binnen de club onderlinge jeugdtoernooien, zoals het Winter toernooi, het team toernooi,  vriendjes/vriendinnetjes dagen en Ouder/Kind toernooi. Ook kun je meedoen aan wedstrijden bij andere verenigingen en worden er leuke uitjes georganiseerd.

Lid worden
Bij onze jeugdafdeling is er nog plaats voor nieuwe leden. Iedereen is welkom om twee keer gratis mee te doen met de les. Als je zelf nog geen badmintonracket hebt, kun je er een van ons lenen. Je mag de sporthal alleen betreden met indoorschoenen zonder zwarte zolen. Inschrijven kan door het online formulier te gebruiken, of door eens langs te komen en vrijblijvend kennis te maken met de badmintonsport.

De jeugdtraining is elke zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.00 in Sporthal Zeeburg. Als je het leuk vindt kun je ook een uurtje eerder komen of alvast even vrij te spelen.

Jeugdcompetitie
Als je al aardig kunt badmintonnen, kunt je meedoen aan de jeugdcompetitie. Je speelt dan in teamverband zo’n tien tot veertien wedstrijden tegen een andere badmintonclub uit Noord-Holland. De jeugdcompetitie start half september en eindigt in januari. Je speelt in je eigen leeftijdsklasse uit- en thuiswedstrijden.
Door het spelen van competitie gaat je niveau snel omhoog en wordt je vaak een stuk fanatieker en enthousiaster!

Jeugdcoördinator
Voor meer informatie over het jeugdlidmaatschap, de jeugdtraining op zaterdagmiddag of de jeugdcompetitie kunt u contact opnemen met Wim Douven.

Stadspas Pilot
Bij BV Zeeburg is iedereen van harte welkom, ook als het door de financiële situatie thuis misschien heel moeilijk lijkt. Onze vereniging heeft een samenwerking met de gemeente Amsterdam, waarbij kinderen met een stadspas heel eenvoudig lid kunnen worden van de vereniging. Vanaf 1 september 2017 hebben we samen met de Gemeente Amsterdam een pilot voor kinderen met een stadspas. Het is nu nog eenvoudiger om te komen badmintonnen. Wij scannen de stadspas op de training en regelen de financiële afhandeling direct met de gemeente Amsterdam.

Jeugdsportfonds Amsterdam helpt financieel
Naast de speciale pilot met de gemeente heeft onze vereniging een samenwerking met het Jeugdsportfonds.
Als vereniging regelen wij (het eerste jaar) de communicatie met de gemeente en de financiële afwikkeling. Wilt uw kind graag badmintonnen en heeft hij of zij een stadspas? Neem dan even contact op met het bestuur ( bestuur@bvzeeburg.nl ) en we leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat!

Voor meer informatie kunt u de PDF: INVULFORMULIER SPORTAANVRAAG VOOR OUDERSVERZORGERS downloaden

Badminton spelregels
PDF met badminton spelregels

Badminton spreekbeurt
Nog geen onderwerp voor je spreekbeurt? Wat dacht je van een spreekbeurt over badminton? Hieronder zie je een PDF ter inspiratie.
PDF Jeugd badminton_spreekbeurt-webversie