****  Laatste update 18 mei 2021  ****

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. Er kunnen wel wedstrijden tijdens de trainingen worden gespeeld.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal.

Samenvatting van alle regels

 • Bij binnenkomst eerst je handen ontsmetten. Hierna moet je de presentielijst invullen met vermelding van je naam en telefoonnummer.
 • De kleedkamers en douches zijn dicht.
 • De sportkantine is gesloten.
 • Buiten de banen wordt iedereen verzocht een mondkapje te dragen.
 • Publiek is niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.
 • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
 • De competitie is voorlopig stilgelegd.
 • Vanaf achtien jaar is dubbelen niet langer toegestaan.
  We hebben de beschikking over 9 banen, dus er kunnen tegelijkertijd maximaal 18 personen spelen.
  Dat betekent dat we in 2 shifts willen gaan spelen. Een shift van half 8 tot 9 uur, en een van 9 uur tot half 11.
  Van tevoren moet iedereen zich aanmelden voor een van de shifts (met dus een maximum van 18 per shift).
 • Het bestuur heeft aan elk lid een mail verstuurd met een link naar het aanmeldformulier voor een van de shifts. Na afloop van een speelavond, zal het formulier weer leeg gemaakt worden voor de volgende avond. Je kunt je dan weer inschrijven via dezelfde link.
  Mocht het, om wat voor reden dan ook, toch niet lukken om je in te schrijven, stuur ons dan een mail, dan doen wij dat voor je.
  Overzicht van de aanmeldingen
 • Ook het jeugdteam heeft voor de zaterdag enkele maatregelen ingesteld. Zo is de overlap tussen de 2 trainingsgroepen geschrapt, zijn geen toeschouwers/ouders in de zaal toegestaan en wordt ook daar bijgehouden wie aanwezig is. Voor de senioren betekent dit dat de mogelijkheid om zaterdag gebruik te maken van een enkele baan om vrij te spelen voorlopig komt te vervallen.
 • Geforceerd stemgebruik/schreeuwen (ook al is de overwinning of het punt binnengehaald), is niet toegestaan. Ook geen handshakes of high-5’s.
  Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

De Nederlandse Badmintonbond heeft een landingspagina voor badminton & corona met informatie, nieuws en ook de laatste versie van het protocol.

De gemeente Amsterdam heeft een overzichtelijke poster opgesteld waarin de regels van de sporthal met betrekking tot corona duidelijk zijn uitgelegd